Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Αξιοποιήστε τη δημιουργικότητα με την οποία γεννηθήκατε



Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τα γεγονότα.Albert Einstein
Να κάποια καλά νέα για εσάς. Είστε μια ενδεχόμενη ευφυΐα. Έχετε όλο το δυναμικό για αυτό. Είστε εξυπνότεροι από ότι έχετε φανταστεί. Έχετε περισσότερη ισχύ δύναμης εγκεφάλου και δημιουργικής ικανότητας, από όση έχετε χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα.
Ο εγκέφαλος σας έχει 10 δις κύτταρα , καθένα εκ των οποίων συνδέεται με άλλα 20.000 κύτταρα με ένα σύνθετο δίκτυο εγκεφαλικών νευρώνων και δενδριτών.  Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανοί συνδυασμοί και παραλλαγές των εγκεφαλικών σας κυττάρων είναι μεγαλύτεροι από τον αριθμό των μορίων στο σύμπαν που γνωρίζουμε. Η ικανότητα σας να αναπτύσσετε ιδέες που θα σας βοηθήσουν στην επιτυχία σας είναι απεριόριστη. Πράγμα που σημαίνει ότι η ικανότητα σας να πετύχετε είναι επίσης απεριόριστη.
Η δημιουργικότητα σας   ενεργοποιείται από τρείς παράγοντες: τους στόχους που θέλετε εντατικά, τα πιεστικά προβλήματα και τις εστιασμένες ερωτήσεις. Όσο περισσότερο εστιάζετε το μυαλό σας στο να επιτύχετε τους στόχους σας, στο να λύσετε τα προβλήματα σας ή στο να απαντήσετε δύσκολα ερωτήματα για τη δουλειά σας και την προσωπική σας ζωή, τόσο πιο έξυπνοι θα γίνεστε και τόσο καλύτερα  θα δουλεύει το μυαλό σας στο μέλλον.
Το μυαλό σας, η δημιουργικότητα σας είναι σαν τους μύες σας. Όσο περισσότερο το χρησιμοποιείτε, τόσο δυνατότερο και πιο ανθεκτικό γίνεται. Μπορείτε στην πραγματικότητα να αυξάνετε την   ευφυΐα σας και το IQ σας , πειθαρχώντας τον εαυτό σας στο να σκέπτεται δημιουργικά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Και να θυμάστε: η δημιουργικότητα είναι μια άλλη λέξη που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την βελτίωση. Έτσι κάθε φορά που σας έρχεται μια ιδέα για βελτίωση κάποιου κομματιού της δουλειάς σας,  για να βρείτε νέους, καλύτερους, φθηνότερους ή ευκολότερούς τρόπους για να επιτύχετε ένα αποτέλεσμα, λειτουργείτε στο υψηλότερο επίπεδο δημιουργικότητας.
 Όπως ακριβώς αναπτύσσετε τους μύες σας  τεντώνοντας τους με σωματική άσκηση , έτσι αναπτύσσετε  και τους πνευματικούς σας μύες. Να λοιπόν μια άσκηση για να αναπτύξετε την δύναμη του νου σας και να ξεκλειδώσετε την εσωτερική σας ευφυΐα  τεντώνοντας τους.
Πάρτε μια λεύκη σελίδα  και γράψτε σε αυτή τον πιο σημαντικό σας στόχο, ή το πιο πιεστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζετε στην κορυφή της σελίδας με την μορφή ερώτησης. Για παράδειγμα μπορείτε να γράψετε «Πως μπορώ να διπλασιάσω το εισόδημα μου τους επόμενους 12 μήνες;»
Τώρα πειθαρχήστε και γράψτε τουλάχιστον 20 διαφορετικούς τρόπους- απαντήσεις στην ερώτηση  σας. Επιλέξτε μια από τις απαντήσεις και δράστε πάνω σε αυτήν αμέσως. Θα εντυπωσιαστείτε από τα αποτελέσματα.
ΒΗΜΑ ΔΡΑΣΗΣ: Καταγράψτε το πιο πιεστικό σας πρόβλημα ή τον πιο έντονα επιθυμητό στόχο σας. Μετά φανταστείτε ότι αυτό το πρόβλημα  λύθηκε τέλεια ή ο στόχος πραγματοποιήθηκε με τον πιο ιδανικό τρόπο. Πως ήταν η λύση ή η πραγματοποίηση; Τι θα μπορούσατε να κάνετε ΑΜΕΣΩΣ ώστε να φέρετε αυτό το αποτέλεσμα; Να θυμάστε η ΔΡΑΣΗ είναι το παν.  
Μιχαήλ Μαυροβουνιώτης
Coaching –Mentoring
Συμβουλευτική
2105018493 και 6938979887

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share