Κυριακή 17 Μαΐου 2009

ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ = ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΗ ΖΩΗ

Η τροφή που δίνουμε στο μυαλό μας είναι δική μας επιλογή, όπως και η τροφή που δίνουμε στο σώμα μας.Ζούμε σε μια εποχή που ή φτωχές ,μολυσμένες και παραλλαγμένες τροφές που βάζουμε μέσα στον οργανισμό μας, αποδεδειγμένα ευθύνονται για πολλές ασθένειες και για τα χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας και ευεξίας που αισθανόμαστε. 

Με το μυαλό μας όμως; Τι τροφή του δίνουμε; 

Η ποιότητα των πληροφοριών που επιτρέπουμε να μπαίνουν καθημερινά στο μυαλό μας, καθορίζει και την ποιότητα των σκέψεων μας, των δεδομένων που επεξεργαζόμαστε και των πιστεύω μας. Όλα αυτά καθορίζουν τις ΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ απέναντι στη ζωή και στον εαυτό μας. 

Είναι μια ισχύουσα πραγματικότητα -και επιστημονικά αποδεδειγμένη- η τεράστια ζημιά που επιφέρει η παρακολούθηση Τηλεόρασης σε έναν υγιή τρόπο σκέπτεσθαι.Και δυστυχώς , εμείς οι Έλληνες- κατέχουμε τα πρωτεία στις ώρες που καθημερινά παρακολουθούμε Τηλεόραση. 

ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ 

Αυτή είναι η αλήθεια. Και σε αυτή τη στάση - την παθητική στάση απέναντι στη ζωή- μαθαίνουμε και τα παιδιά μας. 

Αποκοβόμαστε από τους γύρω μας, απο - κοινωνικοποιούμαστε , γυρνώντας από τη δουλειά μας και αυτές τις λίγες ώρες κοινωνικής "επανένταξης" μας, τις σπαταλάμε κοιτώντας ένα κουτί αναπαραγωγής αρνητικών σκέψεων, ψεύτικων πρότυπων ζωής και παθητικοποίησης μας. 

Ας αντιδράσουμε 

ΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 

...Ας μιλήσουμε με τον/την σύντροφο μας και τα παιδιά μας. 
...Ας μιλήσουμε και ας βρεθούμε με τους φίλους μας. 
....ΑΣ ΒΓΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΕΞΩ.....ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ. 
....Ας ανοίγουμε το ραδιόφωνο συχνότερα. 
...Ας διαβάσουμε ένα βιβλίο 
....Ας ασχοληθούμε με ένα χόμπι που παρατήσαμε ή δεν ασχοληθήκαμε όσο θέλαμε 
....ΑΣ ΖΗΣΟΥΜΕ

Μιχάλης Μαυροβουνιώτης

ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ;

Θέλεις πραγματικά να κατευθύνεις εσύ τη ζωή σου; 

Θέλεις να νιώθεις την ολοκλήρωση μέσα σου; 

Θέλεις να είσαι ο Οδηγός; 

Αυτή είναι μια μεγάλη ΔΙΚΗ σου απόφαση.ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ. Να αναλάβεις την ευθύνη για τη ζωή σου. 

Υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να συμβούν για αυτό 
Να αγαπήσεις τον εαυτό σου.Με όλα τα συν και τα πλην που εσύ ή οι γύρω σου του έχουν καταλογίσει.Να πιστέψεις την πραγματικότητα:Ότι είσαι ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ πλάσμα,μια μοναδική δημιουργία στον κόσμο.Που η ανώτερη δύναμη (όπως κι αν την ονομάζεις), την έχει προικίσει με αξιοθαύμαστα ταλέντα. Με δώρα, που ίσως ακόμη να μην έχεις ανοίξει.Και πρέπει να βρεις τον προορισμό σου, την αποστολή σου σε αυτή τη ζωή.Μα πάνω από όλα για να ξεκινήσεις τη διαδρομή σου, πρέπει πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου.Να τον συγχωρήσεις για πράγματα του παρελθόντος που σε βασανίζουν ακόμη.Να τον αγαπήσεις για αυτά που έχει πετύχει μέχρι τώρα. 
Να αναλάβεις την ευθύνη:Για όλη τη ζωή σου ,στο πριν στο σήμερα και στο αύριο.ΝΑ συνηθίσεις να λες:ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ. Το σύστημα των αρνητικών πιστεύω και αρνητικών σκέψεων που μας περιβάλλει, μας έχει μάθει να αποποιούμαστε την ευθύνη των πραγμάτων .Να έχουμε την απάντηση στο ποιος φταίει , και αυτή να είναι πάντα κάτι άλλο:Οι γονείς μας, ο τρόπος που μεγαλώσαμε, η εκπαίδευση μας,οι πολιτικοί....και ο κατάλογος συνεχίζεται. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνουμε είναι πως αποδεχόμενοι πως κάποιος άλλος ευθύνεται για το που είναι η ζωή μας σήμερα,αυτόματα του εκχωρούμε και την εξουσία για το που θα πάει η ζωή μας αύριο.Εμείς έχουμε την ευθύνη γιατί ο δημιουργός μας έχει οπλίσει με τη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, το μοναδικό πράγμα που παρεμβάλλεται ανάμεσα σε κάτι που μας συμβαίνει και στον τρόπο που θα αντιδράσουμε, στο πως θα αντιμετωπίσουμε.Σε αυτό το χώρο υπάρχει το δώρο της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ. Εμείς μπορούμε να επιλέξουμε το πως θα αντιδράσουμε στο κάθε τι. Και τότε αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις επιλογές μας. Και κατά συνέπεια τον έλεγχο της ζωής μας. 
Να βρεις και ακολουθήσεις τις αξίες σου:Οι αξίες είναι πανανθρώπινες. Είναι διαχρονικές.Είναι τα πράγματα που έχουν πραγματικό νόημα. Αυτά για τα οποία θα ανακαλύψεις ότι κάνεις κάποια πράγματα που σου φέρνουν πραγματική ευτυχία και εσωτερική ικανοποίηση.Οι αξίες είναι ο Οδηγός σου.Αν κάποια επιλογή είναι σύμφωνη με τις αξίες σου, είναι μια καλή επιλογή. Αν κάποια επιλογή αντιβαίνει τις αξίες σου, συγκρούεται με αυτές τότε είναι μια κακή επιλογή. Ακεραιότητα, Ειλικρίνεια, Εντιμότητα, Αγάπη χωρίς συμφέρον,Προσωπική βελτίωση,Ενδιαφέρον για τους άλλους,'Άκουσμα με προσοχή,Ευγνωμοσύνη είναι παραδείγματα αξιών.Βρες τις 10 αξίες που είναι η πιο σημαντικές για σένα,και θα σου δείξουν το δρόμο σου.Τήρησε τες και θα σου αποκαλύπτουν τις απαντήσεις σου.

Μιχαήλ Μαυροβουνιώτης
Bookmark and Share