Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΓΙΝΕΤΕ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΙ ΚΑΛΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κουραστήκατε να νιώθετε εξαντλημένοι; Μήπως η ζωή σας έχει χάσει το νόημά της; Ελπίζετε να ακούσετε μια καλή είδηση; Θέλετε μια αλλαγή στη στάση σας αυτή;Τότε προσπαθήστε να βρείτε μια καλή είδηση... και να γίνετε φορείς της μιλώντας από σήμερα! 

Προσπαθήστε να σκεφθείτε ΤΩΡΑ μια καλή είδηση. Τι σκεφτήκατε; Αφορά σε ένα νέο μωρό, ένα γάμο, ένα νέο γατάκι, μια καλή ιατρική γνωμάτευση, μια προαγωγή, ένα γάμο, μια επέτειο, γενέθλια, ένα νέο αυτοκίνητο, μια αποφοίτηση ή μια οικογενειακή επανένωση; Μήπως τα θετικά μηνύματα της προσφοράς, του μοιράσματος και της αγάπης είναι αυτά που δίνουν τον καλό τόνο σε μια είδηση; Όταν ακούτε αυτές τις λέξεις , πως σας κάνουν να νιώθετε; Αισθάνεστε και εσείς όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, δηλαδή το άκουσμα καλών νέων σας δίνει χαρά; 

Τι είναι αυτό ,όμως,που συνήθως ακούμε καθημερινά; Η βενζίνη και οι τιμές να ανεβαίνουν, ένα διαζύγιο, μια κακή είδηση για την υγεία κάποιου , τρομοκρατικές ενέργειες, πυροβολισμούς, δολοφονίες, βιασμούς, εγκληματικότητα,απαγωγές, επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης , απολύσεις, αύξηση τους κόστους ζωής, θάνατο κάποιου συγγενή....και τόσα άλλα γεμίζουν τις στήλες των εφημερίδων ,των περιοδικών και τις ειδήσεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο .Κι όμως αυτό είναι το κυρίως θέμα των κουτσομπολιών και των συζητήσεων που κάνουν και οι περισσότεροι άνθρωποι καθημερινά. 

Αυτές τις ειδήσεις τις ακούμε από την ώρα που θα ξυπνήσουμε και κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας -ενώ τρώμε, οδηγούμε ακόμη και πριν κοιμηθούμε.. Είναι ένας διαρκής βομβαρδισμός αρνητικότητας και απαισιοδοξίας που δεν φαίνεται να έχει τελειωμό.. Στην πραγματικότητα, αυτό που συμβαίνει είναι ότι την ώρα που σκέφτεσαι πόσο κακή είναι η κατάσταση από μια κακή είδηση που άκουσες, θα σε διακόψει ένα έκτακτο δελτίο ειδήσεων .Και φυσικά θα αναφερθεί μόνο σε κακά και αρνητικά νέα, σε ότι πιο τρελό μπορείς να φανταστείς ότι νομίζουν ότι σε ενδιαφέρει να μάθεις. 

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσατε τίποτε… καλά νέα; Πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσατε για μια καλή πράξη που γίνεται για κάποιον άνθρωπο; Μια ιστορία που έκανε την καρδία σας να κτυπάει δυνατά από συγκίνηση, χαρά και ελπίδα για τον άνθρωπο;Μια ιστορία με καλό τέλος;Δεν θυμάστε; Λογικό αφού τα ΜΜΕ αναπαράγουν τις κακές ειδήσεις, τις αρνητικές , γιατί πιστεύουν ότι αυτές φέρνουν ακροαματικότητα και τηλεθέαση, και γιατί η βάση του κουτσομπολιού μπορεί να είναι μόνο η κριτική των άλλων , και όχι η αποδοχή και εκτίμηση τους. Θυμηθείτε όμως το πως νιώσατε όταν ΑΚΟΥΣΑΤΕ μια καλή είδηση. Τώρα θυμηθείτε το πως νιώσατε όταν ΕΙΠΑΤΕ μια καλή είδηση. Δεν σας έρχονται θετικά συναισθήματα και στις δύο περιπτώσεις. Και μάλιστα στην περίπτωση που ΕΣΕΙΣ είπατε αυτή την καλή είδηση δεν ανεβαίνει ο δείκτης ενέργειας που νιώθετε ακόμη περισσότερο;Είναι απολαυστικό να μοιραζόμαστε με άλλους τις καλές ειδήσεις.. 


Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι είναι τόσο αρνητικοί στην νοοτροπία, και σε διαρκή κατάσταση νευρικής κρίσης, που χρειάζονται πολλές φορές θεραπεία; Οι επιπτώσεις αυτών που βλέπουν, ακούν και διαβάζουν είναι δραματικές όχι μόνο για τους ίδιους και τον άμεσο περίγυρο τους , αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία. 

Τι θέλω λοιπόν να πω σαν μια μικρή τροφή της σκέψης σας; 

Όταν όλες αυτές οι αρνητικές ειδήσεις έρχονται σε εμάς και τις εσωτερικεύουμε , ποια είναι η πρώτη φυσική μας αντίδραση; Να τις μεταδώσουμε, να τις αναπαράγουμε. Ακόμη μάλιστα κι όταν δεν τις αναπαράγουμε;Αναπαράγονται από όλα τα ΜΜΕ. 

Αν λοιπόν θέλουμε ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ να έχουμε θετική ενέργεια, θα πρέπει να περιορίσουμε ΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:Μέσα επικοινωνίας, εκπομπές, κουτσομπολιά ,αρνητικούς ανθρώπους. 

Αν επίσης θέλουμε να μεταδίδουμε θετική ενέργεια θα πρέπει να ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΜΕ τα καλά νέα. 

Και μην μου πείτε ότι δεν υπάρχουν τέτοια; 

Γίνετε λοιπόν ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΙ καλών νέων. Εσείς θα νιώθετε καλύτερα, και θα μεταδίδετε θετική ενέργεια. 

Και να σας πω και κάτι άλλο; 

Οι άνθρωποι προτιμούν τους αγγελιοφόρος καλών νέων από αυτούς που μεταφέρουν τις κακές ειδήσεις. 

Σας εκτιμώ 

Μιχαήλ Μαυροβουνιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share