Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ

Τα λόγια είναι ισχυρά και μπορούν να βλάψουν. Λογικά θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε ότι αυτό που λέει κάποιος έχει να κάνει περισσότερο με αυτόν παρά με εμάς, αλλά οι καρδιές μας δεν το καταλαβαίνουν πάντα. Οι λέξεις μπορεί να μας πληγώσουν και να μας αφήσουν μόνιμες ουλές. 

Τα λόγια είναι ισχυρά. Επιπλέον, οι λέξεις δεν μπορούν ποτέ να παίρνονται πίσω. Είναι σημαντικό το ότι εμείς παρακολουθούμε αυτά που λέμε. Η αρνητική ομιλία διαβρώνει την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Το καλύτερο που έπρεπε να κάνουμε πριν μιλήσουμε είναι να αναρωτηθούμε, «είναι αυτό που πρόκειται να πω επιζήμιο ή χρήσιμο;" Αν είναι επιζήμιο, τότε κάντε μια χάρη και μην το πείτε. 

Τα λόγια είναι ισχυρά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για να ανεβάσουν κάποιον είτε για να τον κάνουν να δακρύσει. Να είστε πολύ προσεκτικοί στο τι λέτε στους άλλου. Όπως είπα, τα λόγια δεν μπορεί να τα πάρουμε πίσω. Και η αλήθεια είναι 'ότι οι άνθρωποι μπορούν να συγχωρήσουν, αλλά πολύ σπάνια μπορούν να ξεχάσουν. 

Η αρνητική ομιλία (και τα σχόλια) που κάνετε στον εαυτό σας είναι εξίσου καταστρεπτική με την αρνητική ομιλία που κάνετε προς τους άλλους. Οι περισσότεροι από εμάς δεν θα μπορούσαν ποτέ να πουν στους άλλους ό, τι λέμε προς τον εαυτό μας. Παρακολουθήστε τα λόγια σας όταν μιλάτε προς τους άλλους προς εαυτό σας. Αν δεν μπορείτε να πείτε τίποτε θετικό, τότε μην πείτε τίποτα. 

Μην ξεχνάτε την παροιμία "Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share